19

DEC

17:00

Engage Pop-Up razstavaOsnovni Podatki

19. december 2022 ob 17:00
Atrij ZRC

Organizator: ZRC SAZU, Inštitut za slovensko izseljenstvo in migracije, Zavod APIS, Oloop, Zavod Tri, Radio Študent


Opis

Engage razstava

 

Spoštovane in spoštovani!

December je mesec druženja, obilne jedače in pijače, veselja in obdarovanj. Obenem ta mesec obeležujemo mednarodni dan migrantov in migrantk, vendar najranljivejši med njimi naštetega po navadi ne užijejo.

Opozoriti na status ranljivih migrantk in graditi vključujočo družbo je eno od poslanstev evropskega projekta ENGAGE (Development of inclusive integration paths 4 migrant women, slovensko »Razvoj vključujočih poti za integracijo žensk migrantk«), v okviru katerega bo Inštitut za slovensko izseljenstvo in migracije ZRC SAZU v ponedeljek, 19. decembra 2022 ob 17.00, v Atriju ZRC priredil pop-up razstavo ročnih in umetniških del, ki so jih v okviru delavnic Oloop, Zavoda APIS in Zavoda Tri  izdelale migrantke v Sloveniji.

S prireditvijo, ki jo bo v živo mogoče spremljati na frekvenci Radia Študent, bodo hkrati obeležili mednarodni dan migrantov.

Razstavo si boste v Atriju ZRC lahko ogledovali ob zvokih glasbene spremljave, za katero bosta z avtorskimi komadi poskrbeli Maja Gostič, mlada raziskovalka Inštituta za slovensko izseljenstvo in migracije ZRC SAZU, in Ana Škreblin, poseben klavirski nastop pa bo pripravila Yeva Chemodanova

Vabljene in vabljeni!

 

VABILO