Osnovni podatki
24. oktober 2019 ob 9:00
Atrij ZRC, Novi trg 2, Ljubljana

Organizator
Inštitut za slovensko izseljenstvo in migracije
Opis

Vljudno vas vabimo na konferenco o napotovanju delavcev v Vzhodni Evropi, ki jo ZRC SAZU organizira kot zaključek dvoletnega raziskovanja te teme na mednarodni ravni. Več o samem raziskovalnem in metodološkem ozadju si lahko preberete tukaj.

Na mednarodni konferenci, ki bo potekala 24. 10. v Atriju ZRC, Novi trg 2, Ljubljana, bodo spregovorili ugledni tuji in domaci poznavalci procesa napotovanja. Kot osrednji gostji dogodka bosta nastopili ga. Carita Rammus z Evropske komisije, Direktorat za delo, socialne zadeve in vključevanje, in ga. Nancy Segers, inšpektorica za delo, Belgijsko ministrstvo za zaposlovanje, delo in socialni dialog.
Raziskovalci bodo predstavili proces vključevanja, pristope k implementaciji EU zakonodaje, a tudi težave in vprašanja s področja napotovanja, s katerimi se srečujejo države Vzhodne Evrope, ki so na poti vključevanja v EU. Predstavljeni bodo primeri Albanije, Črne gore, Severne Makedonije in Srbije.

Za lažjo organizacijo vas vljudno naprošamo, da nam na naslov ktoplak@zrc-sazu.si pošljete VAŠO PRIJAVO na dogodek (ime, priimek, institucija in nam sporočite, ali se nam boste pridružili na kosilu) najkasneje do 21. 10. do 12. ure.

 

PROGRAM