Osnovni podatki
Naslov v izvirniku:
#MyStory: Media, Migrants & Refugees
Sodelavci:
 
Trajanje:
1. september 2016–28. februar 2018
Šifra:
577396-CITIZ-1-2016-1-BE-CITIZ-CIV
Opis

Inštitut za slovensko izseljenstvo in migracije ZRC SAZU ter Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, sta pridružena člana projekta #MojaZgodba: Mediji, migranti in begunci (#MyStory: Media, Migrants & Refugees), ki ga koordinira EAVI. Projekt je luč ugledal oktobra 2016, sofinancira pa ga Evropska Komisija iz programa Evropa za državljane.

V projektu, poleg slovenskih partnerjev, sodelujejo tudi organizacije iz Belgije, Nemčije, Italije, Madžarske in Grčije: Alliance Internationale de Journalistes (AIJ), Wisamar educational institute, EUROFORM RFS, The Hungarian Moving Image and Media Education Association, IntermediaKT.

Zastavljen namen je iniciativa ozaveščanja, spodbujanja razprave, izobraževanja in pomoči beguncem in migrantom, kot tudi organizacijam, ki delujejo na tem področju, da skupaj oblikujejo in prispevajo pozitivne medijske zgodbe o begunstvu in priseljenstvu. Ob tem, je želja projekta uporabiti izobraževalne aktivnosti na temo medijske pismenosti za namen oblikovanja načinov, kako je priseljenska kriza prikazana v medijih ter kako jo preko teh sporočil dojemajo evropski državljani.

 

Poročilo o dogodku "Teden kultur", ki je v okviru projekta potekal med 19. in 24. junijem 2017 v Novem mestu.

 

Vodja projekta

Finančni vir

Projekt sofinancira Evropska Komisija iz programa Evropa za državljane